TCVT – W4-07 Machinist verreiker

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This opleiding is currently closed

Vandaag de dag is de term “werk veilig of werk niet” een zeer belangrijke uitspraak geworden. Om veilig te kunnen werken is het gebruik van het gezond boeren verstand een zeer belangrijk punt, maar misschien nog wel vele malen belangrijker, OPLEIDING.

Bij V-Tas Opleidingscentrum staat veiligheid voorop. En dan vooral het bijbrengen van deze veiligheid aan anderen. V-Tas Opleidingscentrum heeft zich gespecialiseerd in het geven van veiligheids- en vakbekwaamheidstrainingen op het gebied van hijsen en heffen.

Een van de belangrijkste onderdelen daarvan bij V-Tas Opleidingscentrum is het gedeelte TCVT opleidingen. Of het nu gaat om een opleiding tot machinist van een van de vele soorten en types hijskranen of de hijsbegeleider, de rechterhand van de machinist dan ben je bij V-Tas Opleidingscentrum aan het goede adres.

De instructeurs bij V-Tas Opleidingscentrum zijn door jarenlange praktijkervaring zeer gedreven in het overbrengen van hun kennis en kunde aan hun cursisten.

Tijdens deze opleidingen worden onder andere de verschillende wet- en regelgevingen, hoe men veilig een kraan op kan stellen en er mee kan werken maar ook de machinetechnieken behandeld. En daarnaast natuurlijk alles wat je moet weten over de verschillende hijsgereedschappen.

De opleiding bestaat uit zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte, aan het einde van de opleiding zal er voor beide een examen moeten worden afgelegd. Dit examen wordt afgenomen door een extern examenbureau. En zal met een voldoende moeten worden afgerond.

Het lesboek wat nu voor je ligt bevat alle informatie die je moet kennen voor het afleggen van het examen. Het boek is opgebouwd uit diverse hoofdstukken op volgorde voor het uitvoeren van de werkzaamheden. In de lesstof maken we gebruik van een aantal termen en begrippen. We zullen de meest voorkomende nu eerst even toelichten:

Term Uitleg
Machine Wanneer we in de lesstof spreken over een machine dan bedoelen we de verreiker.
Vlucht Vlucht is de afstand tussen het hart van de draaikrans van de verreiker tot hart hijshaak, horizontaal gemeten
Last Het object wat gehesen moet worden.

We wensen je heel veel succes en plezier toe tijdens deze opleiding.

 

Namens,

Het hele team van V-TAS Opleidingscentrum.